Avondeten, het grootste drama van de dag!

Wat eten we vandaag?
Een vraag die regelmatig gesteld wordt, niet alleen door manlief maar vooral door Romee. Als ik haar dan vertel wat er op het menu staat begint het toneelstuk al. Blegh da lus ik nie, ik heb geen honger, ik wil nie eten, en dat soort uitspraken komen voorbij. En dan moeten we dus nog aan tafel, bij mij zakt dan de moed al lang weer in mijn schoenen….


Tot 1,5 jaar at Romee alles, niks was haar te gek. Hollandse pot, italiaans, mexicaans en noem maar op. Ook fruit ging er super goed in. En plots van de een op de andere dag was het feestje voorbij. Alles wat we haar voorschotelde was vies, we kregen er niks meer in. Ik hoorde dit al vaak voorbij komen van andere moeders, dus ik maakte me ook niet meteen druk. Dit zal wel weer een fase zijn, binnenkort zal ze wel weer gaan eten.


Helaas bleef deze fase maar aanhouden en inmiddels is Romee 3,5 en eet ze tot op heden heel erg slecht! Het enige wat ze echt graag eet is tomatencrèmesoep… Als ik zelf tomatensoep maak dan zijn de poppen aan het dansen en eet ze niks. Pannenkoeken, frietjes, poffertjes en pizza zijn een aantal maaltijden die Romee dan best wel lekker vind en zonder problemen opeet, maarja dat is ook niet gezond he, dus dan lust ze het wel.


We hebben al van alles geprobeerd, ik zou er onderhand een heel boek over kunnen schrijven. Ik probeer groentes te verstoppen in pasta en in soep, maar zelfs van groene kruiden begint ze al te piepen. En als de soep niet rood is dan moet ze hem al niet… Dus helaas die vlieger gaat hier momenteel ook al niet meer op. We hebben het hele periodes genegeerd. Maar als je kind ook geen vlees/vis en aardappelen meer eet dan wordt je toch wel aardig wanhopig. We verzinnen soms hele prinsessenverhalen om haar te overtuigen om in ieder geval 1 hap te nemen, en ook dat werkt niet. De ‘je krijgt geen toetje’ techniek werkt al helemaal niet. We hebben zelfs een poosje ‘gedreigd’ om het in haar mond te proppen, dit werkte misschien 5 dagen en toen was ook die manier verleden tijd. Maar beter ook want die manier voelde voor ons beiden niet prettig, maar als je niet meer weet wat je moet doen, probeer je echt alles. Echt allerlei tactieken zijn hier voorbij gekomen maar helaas elke keer zonder resultaat.


De laatste tijd wil het héél soms lukken met een wedstrijdje wie zijn mond het eerste leeg heeft. Maar ook deze manier wordt steeds minder effectief. We krijgen er gewoon niks in, en als we er iets in krijgen, spuugt ze het uit of slikt ze het kokhalzend door! We weten gewoon niet meer wat we moeten doen. We zijn nu begonnen met een beloningssysteem met stickers. Hopelijk wil dit haar eetgedrag een beetje verbeteren! Ergens zegt mijn gevoel dat ze uiteindelijk echt wel beter gaat eten, ik was immers ook een dramatische eter als klein kind. Maar Romee haar groeicurve begint te stagneren, en zo veranderd ze van een bovengemiddeld kindje naar een kindje die onder het gemiddelde zit qua gewicht. En als je dan zo’n groeicurve ziet maakt dat je toch een beetje onrustig.


We hebben het allerbeste voor met onze kindjes en willen ze ook zo gezond en goed mogelijk opvoeden. En we eten ook echt wel met regelmaat iets lekkers, je moet immers ook genieten van het leven. Maar ik ben toch wanhopig op zoek naar tips, en het liefst naar de gouden tip! Hoe krijgen we het toch weer gezellig aan tafel?!

Liefs Laura

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *