Nieuwe start!


En alweer is het een eeuwigheid geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Maar dat was niet zonder redenen.Vorig jaar heb ik mezelf erg kwetsbaar opgesteld door te delen hoe ik mij echt voelde. We zijn al een hele tijd verder en er zijn heel veel stappen gezet. En tot op heden maken we nog steeds stappen. Hele spannende, leuke en grote stappen zelfs….


Eind vorig jaar hakten wij een knoop door. We wilden best wel verhuizen, de kindjes zijn nog klein en Romee gaat nog niet naar de basisschool. Dus als je wil verhuizen dan is dit nog de ultieme kans. Maar iedereen hier weet dat de huidige woningmarkt niet de makkelijkste is, sterker nog deze is knettergek. Er zijn veel kapers op de kust en de huizenprijzen vliegen omhoog, en gaan soms door de vele kapers nog ver boven vraagprijs. Dat laatste is iets dat wij absoluut niet wilden. Wij wilden echt wel heel graag verhuizen maar niet over je eigen grenzen gaan. En ik snap dat dat heel lastig is als je ‘verliefd’ wordt op een huis, maar ik denk dat het ook heel belangrijk is om met beide benen op de grond te blijven en realistisch te blijven.


Wij besloten voor ons zelf dat er eerst een nieuw huis gevonden moest zijn voor ons huis te koop zou komen. Want met 3 kleine kinderen kun je niet zo makkelijk ergens terecht mocht je tijdelijk zonder woning zitten. Dagelijks struinde we Funda af, maar het aanbod was erg gering. Ik schreef ons in als woningzoekende bij de makelaars in het desbetreffende dorp waar we wilden gaan kopen. Zo werd ik na een poosje gebeld over een woning in de wijk waar we het liefste wilden gaan wonen. Er vond al snel een bezichtiging plaats, en wij zagen er ons wel wonen en zagen er potentie in. We brachten gelijk na het weekend een bod uit maar toen werd er door de makelaar een smerig spelletje gespeeld. We hoorden maar niks, zo ben ik 2 dagen na ons bod gaan bellen om in contact te komen met de makelaar. Maar ik kreeg deze maar niet te pakken en ook al werd me beloofd dat hij mij zou bellen, dat telefoontje bleef uit. Na een 3e keer bellen werd me weer beloofd dat ik later die dag gebeld zou worden. Ook dit werd niet gedaan, dus zo belde ik een 4e keer en deze keer bleef ik iets minder vriendelijk. Binnen 2 minuten had ik de makelaar aan de telefoon, er kwam nog geen eens een excuses voor de slordige communicatie. Vervolgens kwam hij met een vreemd verhaal en dat we plots de dag erna een bod uit moesten brengen… Voor mij kwam het over alsof hij ons onder druk probeerde te zetten. En dan ben je bij mij aan het verkeerde adres, ik vond het huis echt wel leuk, maar ik laat me niet gek maken door een makelaar die vooral zichzelf echt heel goed vind. Wij hebben dus besloten om er niet verder op in te gaan, en onze zoektocht te vervolgen.


Zo geschiedde. Er stond een zelfde soort woning te koop als waar we een bod op hadden gedaan. Maar met een kleinere tuin, en een aantal verbeterpuntjes. Maar gelukkig kunnen wij daar wel goed doorheen kijken. Zo zijn we ook gaan kijken met het motto ‘is het niks, dan is het niks’. Maar eigenlijk was het prima, de kleinere tuin vinden wij minder prioriteit hebben dan de woning zelf. Een leuke speelweide zit om de hoek, dus die afweging was eigenlijk minder moeilijk dan gedacht. Het leuke is dat deze woning echt nog naar onze zin gemaakt kan worden. Het onderhandelen ging nog niet zo soepel, maar uiteindelijk hebben we de woning binnen onze grenzen kunnen kopen. Zo kon de voorpret beginnen, hele avonden zat ik op pinterest om inspiratie op te doen en moodboards te maken. We gaan de vloeren aanpakken, de wc, de keuken, het stucwerk en de zolder gaan we her indelen. De keuken is inmiddels al besteld, en deze wordt zo onwijs gaaf!


Het voelt zo fijn om deze stap te nemen. Het voelt als een nieuw begin, we gaan terug naar het dorp waar ik ben opgegroeid. We komen in de buurt van mijn broer te wonen, en ook mijn andere broer en mijn ouders zitten vlakbij. Want Dongen is nou eenmaal niet huge, maar daar was ik juist naar op zoek. Het is een dorp waar veel gedaan wordt voor jong en oud, en het heeft gewoon alles wat je nodig hebt. Het voelt nu al als thuiskomen en kan niet wachten om de sleutel te ontvangen en aan de slag te gaan om een nieuw thuis te maken. Extra fijn is het, dat ons huis binnen no time was verkocht. Je hoopt er op dat het snel zal gaan, maar als dat dan daadwerkelijk gebeurd dan doe je wel een extra vreugdedansje.


We hebben in ons huis ontzettend veel hoogtepunten beleefd met emotionele waarde, en daar zullen we straks met een heel fijn gevoel op terug kijken. We hebben lieve mensen ontmoet en hopen dat in onze nieuwe straat/wijk ook weer te gaan doen. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in ons levensverhaal. Ik hoop dat de kopers van ons huis net zo veel mooie hoogtepunten mogen beleven en met net zo veel plezier hier zullen wonen als dat wij hebben gedaan.


Liefs Laura

Please follow and like us:
error

2 antwoorden op “Nieuwe start!”

  1. Leuke wijk hoor waar jullie gaan wonen!!
    We zullen elkaar vast en zeker weleens tegen komen!
    Nog even geduld en daarna veel klus plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *