Ik ga op vakantie en neem mee…..

In 2008 ging ik voor het laatst op vakantie zonder mijn lieve (toen nog) vriendje. Inmiddels hebben we al heel wat reisjes samen gemaakt. Van luxe all inclusive resorts tot stedentripjes in binnen en buitenland, van een luxe villa in toscane tot een stacaravan en een tentje op de camping. Ik heb allerlei vakanties gevierd, maar nu ga ik iets doen wat ik nooit had verwacht…. Ik ga op (mini)vakantie en laat mijn man en kinderen thuis maar ga met mijn vriendinnetje!

Terwijl ik dit typ vraag ik mij af hoe raar dit is… En ik was dus ook zo iemand die altijd zei voor er kindjes waren, ‘Ik ga echt niet op vakantie zonder mijn kindjes mee te nemen’. Maar die uitspraak neem ik eventjes terug. Want sinds de komst van de kindjes merk ik dat ik het juist heel fijn vind om af en toe ook even de deur uit te gaan zonder kindjes, maar dat was dan vaak alleen voor een nachtje of hooguit een weekendje met manlief. Eventjes tijd voor elkaar, voor ons als stel, even geen papa en mama, maar even terug in de tijd naar toen we nog niet van die drie geweldige monsters hadden….


Maar nu ga ik niet zomaar een weekendje weg, nee ik ga 5 hele dagen, en 4 hele nachten! Dat is dus echt uniek voor mij. Samen met mijn vriendinnetje vertrekken we zondag naar het zonnige Ibiza! We vliegen om 6.00 heen en vertrekken ergens weer in de middag, dus we maken optimaal gebruik van onze me-time. En ik denk dat we het allebei wel even heel erg goed kunnen gebruiken. Eventjes tijd voor ons zelf, lekker relaxen aan het zwembad of op het strand. Genieten van heerlijk eten en heerlijke cocktails. Gewoon eventjes opladen, zodat we er daarna weer lekker tegen aan kunnen.


Ik kijk er naar uit om op mijn gemakje wakker te kunnen worden. Lekker relaxed te kunnen ontbijten, zonder dat de drinkbekers worden omgegooid en de boterhammen op de grond worden gemieterd. Of lekker genieten van een heerlijk diner, zonder dat er een 3 jarige jongedame er een dramatisch toneelstuk van maakt. En hoe fijn is het om met een boekje aan het zwembad te liggen, of om eens naar andere muziek te luisteren dan K3 of Kinderen voor Kinderen. Even geen poepluiers en heel de reutemeteut, sorry opa en oma! Allemaal kleine dingetjes, maar wel dingen die hier dagelijks voorbij komen. En toch zal ik al deze kleine dingetjes ook wel een piepklein beetje missen, want deze dingen horen bij mij, bij het moederschap. En het moederschap is het mooiste maar tegelijk ook het moeilijkste en soms het zwaarste wat er is….


En dan vind ik persoonlijk, dat je jezelf als ouders best wel eens mag kietelen. En dat hebben we nu dus voor het eerst in jaren eens gedaan. Gidy vertrekt eind juni met 2 vrienden naar de Formule 1 in Oostenrijk! Met de camper naar de Holland Camping dus die mannen zullen er ongetwijfeld een feestje van maken. Afgelopen voetbalseizoen heeft hij het voetballen opzij gezet om er meer voor mij en de kindjes te kunnen zijn. En dat heeft mij ontzettend goed geholpen. Hij verdiend het om ook eens even iets voor zichzelf te doen, en hoe tof is het dan om dat te doen met een Formule 1 trip! De kindjes en ik gaan naar opa en oma, want er moet ook gewoon gewerkt worden en zo is de opvang tijdens mijn werk goed geregeld. En in het weekend ga ik 1 avondje alleen met Romee thuis slapen, samen een meidendag en avond houden, en als afsluiter slapen in het grote bed.


Maar eerst mogen wij nog naar Ibiza. En net als een klein kind, kan ik niet wachten om te gaan. En als puntje bij paaltje komt zal ik toch een traantje laten als ik in de auto stap richting het vliegveld, want ik ga mijn lieverds echt wel missen. Ik was al een ontzettende jankerd en dat is na de komst van de kindjes zeker niet minder geworden. Maar ik weet zeker dat deze mini vakantie een hele goede zet is geweest, even opladen. En bij thuiskomst knuffel en kus ik mijn kids helemaal plat! Maar eerst hele mooie herinneringen maken op Ibiza….

Please follow and like us:
error

3 antwoorden op “Ik ga op vakantie en neem mee…..”

 1. Mooi geschreven, en je hebt het zo verdiend.
  Net zoals jouw vriendin, die het ook heeft verdiend.
  Nu lekker samen genieten.
  Love you

 2. Mooi geschreven en je hebt het zo verdiend. Ik ben super trots op je.
  En ook jouw lieve vriendin heeft het meer dan verdiend.
  Heerlijk samen genieten.
  Love You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *