Een Candy Drip Cake om van te smullen!


Als je vertrouwde taartenbakster gestopt is met het bakken van taarten, dan moet je op zoek naar iemand anders. Maar dat is nog niet zo makkelijk, want het maken van taarten kost heel veel tijd en daardoor kost het nogal wat centjes. Wat doe je dan? Juist, je duikt zelf de keuken in! In deze blog deel ik het recept van de Candy Drip Cake die ik voor Romee haar 3e verjaardag maakte! Lees gauw mee…

Benodigdheden

 • Bakvorm
 • Draaiplateau
 • Cakeboard
 • Bakspray (Dr. oetker)
 • Biscuitmix van Funcakes
 • Botercreme mix van Funcakes
 • Vlaaifruit Aardbeien
 • Kleurstof
 • Dip ’n Drip van Funcakes
 • Ongezouten roomboter
 • Eieren
 • Heel veel snoep

Je begint met het maken van de biscuit. Deze kan je prima de dag van te voren maken. Je kijkt naar de maat van je bakvorm om te kijken hoeveel bakmix je nodig hebt. Je mixt volgens de handleiding alle ingredienten tot een luchtig en glad beslag, vervolgens gaat de taart de oven in volgens de handleiding die op de verpakking staat beschreven. Ik heb dus gewerkt met de mix van Fun Cakes, maar de mix van Dr. Oetker is ook top.
Wanneer de taart uit de oven komt moet deze wanneer je er voorzichtig op duwt een beetje terugveren, dan weet je dat de biscuit goed is.

Als de taart voldoende is afgekoeld kan je hem door gaan snijden. Steek prikkers in de zijkanten zodat je kan zien hoe de laag terug erop gelegd moet worden. Je kan er voor kiezen om 2 taarten te maken en deze te stapelen.
Wanneer alles goed is afgekoeld kan je de taart echt af gaan maken. Je begint met de botercreme, deze mix je volgens de handleiding. Op de verpakking staat precies hoeveel botercreme je ongeveer nodig hebt voor een bepaalde maat taart. Als de botercreme goed luchtig is geklopt kun je er voor kiezen om kleurstof toe te voegen. Let op, voeg niet teveel in een keer toe, vaak is 1 druppeltje al voldoende! Als de botercreme naar wens is kan je beginnen om de taart op te bouwen.


Je begint met het plaatsen van het cakeboard, hierop ga je de taart plaatsen. Ik heb er voor gekozen om op de onderste laag botercreme te smeren. Met een spuitzak vul ik het oppervlak, vervolgens plaats ik de tweede laag. Op de tweede laag spuit ik op de buitenste rand wederom botercreme, zodat dit de vulling een beetje tegenhoud, en voorkomt dat je taart aan de zijkant vulling gaat lekken. Ik heb voor deze taart gekozen voor de aardbei vlaaivulling van Hak. Maar recent maakte ik er een met verse bananen en caramel, zeker een aanradertje! Vervolgens plaats ik de bovenkant op de taart, ik probeer deze netjes recht te maken wanneer deze niet helemaal mooi recht loopt. Maar ik doe dit alles op gevoel, dus perfect is de taart zeer zeker niet! Je kan vervolgens wat oneffenheden aan de zijkanten wegsnijden voor een zo egaal mogelijk resultaat.


De taart wordt omrand met botercreme, met een spatel breng ik het aan en probeer ik alles te bedekken. Vervolgens maak ik het af met een scraper, hiermee kan ik de taart zo strak mogelijk afwerken. (deze had ik ten tijden van deze taart nog niet in huis) Nadat je enigszins tevreden hebt zet je de taart even in de koelkast, of eigenlijk is het nog beter om deze even in de vriezer te zetten ter voorbereiding van je drip.
De drip komt uit een potje van Funcakes en je verwarmt deze simpel in je magnetron. Je haalt de taart uit de koelkast/vriezer, en met een lepel schenk je voorzichtig langs de rand de vloeibare drip. Je kan er voor kiezen om alleen de rand te doen, maar ik heb heel de bovenkant verzopen in de dip ’n drip 😉 Deze speciale dip ’n drip heb je in verschillende kleuren.


Als laatste ga je de taart versieren met al het snoep, de taarttopper en het kaarsje. Ik shopte online een geweldige houten taarttopper met naam, deze kan ik mooi volgende keer weer gebruiken. Ik plaatste eerst deze topper. Daarna plaatste ik de enorme lolly, gevolgd door het grote stuk chocola, waarna ik alles afmaakte met de rest van het snoep. Je kan natuurlijk geheel naar eigen wens de taart versieren. Ik gebruikte chocolade, zure matjes, kersjes, zoute rijen, kinderchocolade reepjes, kokosspekjes, en gewone spek.


Ik ben geen taartenprinses, maar leuk vind ik het wel. Vandaar dat ik dan ook deze taart met jullie wil delen. Want toen Romee deze taart zag begon ze nog meer te stralen. Het kost wat tijd, maar het is het zeker waard. En hoe leuk is het als je dochter zo gelukkig wordt van de taart die je zelf met heel veel liefde hebt gemaakt. Er rest nog maar 1 ding! Een foto maken voordat hij op is!

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *