Een terugblik op 2018

De tijd vliegt razendsnel voorbij. Het lijkt alsmaar sneller te gaan. We gaan 2018 alweer afsluiten, maar het lijkt als de dag van gisteren dat we aan de vooravond van 2018 staan. Maar niks is minder waar. Het jaar is voorbij gevlogen en inmiddels zijn we een gezin van vijf. Wie mij jaren geleden had verteld, dat ik op mijn 30e (jaja klinkt al vet serieus) moeder zou zijn van 3 kinderen, dan had ik hard gelachen. Ik had het wel gehoopt maar manlief had zijn ideaalbeeld bij twee kindjes. Maar het leven loopt soms net een beetje anders…

Op oudejaarsavond klokslag 00.00 proosten we op een mooi, magisch en spannend 2018. En dat werd het zeker. Ik kijk terug op een heel heftig jaar, met hele mooi hoogtepunten, maar ook met serieuze dieptepunten. Ons gezin is zwaar op de proef gesteld, en ook onze relatie heeft er zeker onder moeten lijden. Maar that’s life en ik ben er van overtuigd dat wij hier alleen maar sterker uit komen.


2018 begon erg roerig, mijn zwangerschap liep heel voorspoedig tot de 33e week. Ik waggelde het ziekenhuis in en weer uit tot ik alsnog werd opgenomen. Moeilijke tijden voor ons als gezin. Romee snapte er niks van. En eigenlijk stelde het niet eens iets voor, een nachtje logeren met medicatie, en een korte opname, er zijn situaties waarin het nog veel heftiger is waar gezinnen veel langer gescheiden zijn. Maar toch was het in ons geval al heftig genoeg, helemaal voor Romee. Gelukkig was er een mooie oplossing zodat ik mijn laatste weekjes onder strenge controle thuis mocht verblijven.


9 maart 2018 werd voor ons een van de mooiste dagen van ons leven. En een van de dagen die ons leven drastisch veranderde, op een goede maar ook wel spannende manier. Want een tweeling is niet zomaar iets, het is een enorme verandering! Maar met de komst van Siem en Vive werd ons gezin compleet. Drie mooie kindjes, van ons, ons rijkdom, ons ultieme geluk.


Na de geboorte van Siem en Vive moesten we over op standje overleven. De dagen waren erg heftig en druk. De nachten waren lang en zwaar, veel slapeloze nachten hebben we gekend, en helaas hebben we daar nog geregeld last van. Maar goed, het is allemaal een fase, en soms een mega lange. De dagen dat ik alleen was waren voor mij erg eenzaam. Ik voelde mezelf steeds slechter. Lang hield ik iedereen inclusief mezelf voor de gek, het ging allemaal wel goed met me. Soms vond Gidy me huilend op de trap, twee huilende baby’s in de box, Romee die rustig verder speelde en ondertussen mij even knuffelde. Na een nachtje bijtanken kon ik er weer enigszins tegenaan. Deze momenten zijn er heel vaak geweest, en om hulp vragen is dan toch ondanks je gevoel van zwakte het beste wat er is.


Na lang proberen om mijn hoofd boven water te houden ging het echt niet meer. Ik durfde de stap te nemen om niet langer een masker voor te houden, en om eerlijk te zijn tegen mijzelf en mijn gezin. Met heel veel liefde en hulp van dierbaren om ons heen kon ik mezelf beetje bij beetje weer terugvinden. Ik durfde mijn gevoel bloot te geven en alleen zo kon ik geholpen worden. Er zijn hele grote stappen genomen, en er moeten er nog zeker meerdere gemaakt worden, maar elke stap is er een. Mijn blog over hoe het nu echt met mij ging (lees hier) heeft mij heel veel kracht en steun gegeven. De lieve berichtjes die ik ontving betekende zo veel voor mij. Ik ben blij dat ik die blog heb durven schrijven, en dat zo ook weer de mooie kant van social media naar boven komt.


Gelukkig hebben we ook heel veel mooie momenten meegemaakt het afgelopen jaar. De bruiloft van mijn beste vriendinnetje de liefste bonustante voor mijn kindjes, Romee was het ringenmeisje en ik mocht haar getuige zijn. Het was een fantastische dag, een sprookje, bloedjeheet maar zo ontzettend mooi. In juni trouwden andere vrienden van ons. Ook dit was een heerlijke dag. We zijn er ook geregeld samen op uit geweest. Een concert, etentjes, festivalletje, musical en een weekendje weg. Mooie momenten die wij samen als stel hebben beleefd, even qualitytime zonder de kindjes. Maar we hebben natuurlijk ook onze mooie momenten met kindjes beleefd.


Siem en Vive zijn inmiddels bijna tien maanden oud, ze kruipen, tijgeren, rollen de hele kamer door, kortom die ontwikkeling gaat als een tierelier. Ze jatten elkaars speelgoed, trekken aan elkaars haren en aan die van Romee. Inmiddels hebben ze allemaal hun eigen kamer, want tsja wij hebben zo’n tweeling die elkaar nu al wakker houd en dus niet graag samen slaapt. Maar goed dat we de ruimte hebben…. 2e kerstdag werd Romee al weer 3 jaar, we hebben er een heel mooi feestje van gemaakt. Ze genoot de hele dag van alle aandacht, alle cadeaus en alle kindjes. Ons laatste jaar samen thuis gaat in, want bij haar volgende verjaardag gaat ons mooie meisje gewoon naar school.

Binnenkort het recept voor deze hysterische snoeptaart op de site!


2018 wat was het mooi. Wat was het zwaar, maar het was het allemaal zo waard. Ons gezinnetje is compleet, Siem en Vive hebben ons leventje op zijn kop gezet, maar ze hebben ons ook nog meer liefde gegeven. Ik vond veel voldoening in het opstarten van mijn eigen blog. Ik vond het een spannende stap, want er zijn er al zo veel. Maar ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen een keer spijt van gehad. Het schrijven van blogs geeft me voldoening, ik kan van me afschrijven, en ik vind er veel steun van lezers.


We gaan met goede moed het nieuwe jaar in. 2019 zal ongetwijfeld weer mooi worden. Ik heb in het afgelopen jaar wel geleerd, dat je moet genieten van het leven, genieten van de kleine dingen, genieten van de normale dingen. Voor je het weet is er weer een jaar aan je voorbij gevlogen. Mijn goede voornemen voor 2019 is dus ook om bewuster te genieten van de kleine en mooie dingen in het leven. Want het leven is mooi.
Ik wil alle lieve volgers/lezers een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toewensen, dat alle dromen maar werkelijkheid mogen worden.

Dankjewel voor alle liefde het afgelopen jaar!

Veel liefs Laura

Please follow and like us:
error

2 antwoorden op “Een terugblik op 2018”

  1. Voor jullie natuurlijk ook een geweldig jaar samen met de kids en je lieve mannetje!!!!
    T is tokkelen met alles…maar hou vol. T is straks echt zoveel makkelijker. Dikke kus voor 2019!!!💋💋💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *